Евелин Банев - Брендо е продал фирмата,  която е построила

...
Евелин Банев - Брендо е продал фирмата,  която е построила
Коментари Харесай

Брендо продаде митичния „Оазис“ за 11 млн. евро на офшорка

Евелин Банев - Брендо е продал компанията,  която е построила и е притежател на комплекс „ Оазис “ на   офшорката „ Баландра Холдинг Лимитид “, научи HotArena.   

В резултат паметният  комплекс „ Оазис “ в  Лозенец безшумно сменя притежателя си, за впечатляващата цена от 11 милиона евро. Отделно след преструктурирането в орбитата на Евелин Банев влиза и още един тузарски хотел в Слънчев бряг. Криминалисти подозират, че покупко-продажбите са чисто официални и са част от развой на обезпечаване в построената с пари от дрога империя на Брендо. Целта е, до момента в който той публично не може да стъпи у нас поради влязлата в действие присъда, ръководството на бизнеса му да се концентрира в ръцете на неколцина негови доверени фрагменти.Част от проекта е договорката за комплекс „ Оазис “, фамозен като перлата в короната на Банев. Шикозният курорт подсети за себе си неотдавна, около готвената там женитба на дъщерята на Брендо Александра.

По документи комплексът се води благосъстоятелност на компания „ Интербилд “, която има лиценз от туристическото министерство за категоризиране и настаняване на туристи. Самата компания е учредена още през 2004 година под името „ Пи еф Ю – Кънстракшън “, а нейни притежатели са посоченият за дясната ръка на Брендо Константин Дишлиев и братът на Евелин Банев Симо Крайчев. Малко по-късно сдружението  взима взема заем от Швейцарска банка, с който стартира да изкупува и строи бизнес здания в София. След преименуването на „ Интербилд “ започва най- огромния план за създаване на ваканционно населено място „ Oasis Resort & SPA ”. Според проверяващите то е издигнато с пари от наркотрафика на Брендо. В обвиняването за пране на пари против него е посочена и сумата 11 138 650 евро. Ваканционният комплекс бе обичаната резиденция на Брендо до мистериозното му изгубване  заради влезлите в действие присъди в България, Италия и Румъния.

Бягството на боса постанова и промяна в собствеността. Така компанията притежател на комплекс „ Оазис “ -  „ Интербилд “ се озова в ръцете на  офшорката „ Баландра Холдинг Лимитид “,  регистрирана в Кипър, чиито действителни притежатели, поради законодателството на острова остават скрити.  Покрай окрупняването в бизнеса „ Интербилд “ се снабдява и с още един хотел. Дружеството става лична на компания „ Грийн коуст ризортс “, която има хотел „ Флора Парк “, ситуиран в самия център на курорта Слънчев бряг. Към днешна дата хотелът на Слънчака е разгласен за обмен с цена 3 074 400 евро, демонстрират разгласи в уеб сайтове за парцели.

Туристическите мениджъри на Брендо търсят туристи и за столичния хотел „ Рила “, излиза наяве от разгласи в уеб страницата. За притежател в сянка на хотела, който се намира на пъпа на София, също се сочи Евелин Банев. Той го купува през 2017 година от Васил Божков.  Сред серия трансформации някогашната резиденция на Централен комитет на Българска комунистическа партия се води благосъстоятелност на компания „ Пропърти груп България “,  в нея от своя страна 85% държи дизайнерката Яна Хадам, която през годините работи за брачната половинка на Банев, а след това в ръцете й минава собствеността на близки до наркобоса компании. Останалите 15 са на предприемача Георги Велев – Палачинката. В голям брой изявления Велев е апетитен за кум на Брендо.  Евелин Банев от своя страна е разгласен за кръстник на едно от децата на Палачинката,  пише,   „ България Днес “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР